Tilberedning Små kugler af søde kartofler
- Skyl, skræl og skær de søde kartofler i små stykker. Kog dem i vand, indtil de falder fra hinanden.
- Hæld vandet fra. Mos dem fint med en kartoffelmoser, og lad mosen køle lidt ned.
- Tilsæt mel og kanel, og lad dejen stå lidt. Tilsæt salt og citronskal til dejen, og form derefter små kugler (diameter ca. 5 cm) med våde hænder, og vend dem i rasp. Steg dem i en høj pande på begge sider i rigeligt fedtstof, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
- Server kuglerne med æblemos.
Tilberedning af æblemosdip:
- Skyl og skræl æblerne. Skær dem i fire dele, og fjern kernehusene.
- Kog dem møre i en stor gryde med vand og citronsaft.
- Når æblerne er godt møre, kan de moses med en stavblender eller en kartoffelmoser.
- Smag til med vaniljesukker, kanel og ahornsirup.
Tilberedningstid: 40 minutter