Ovnret med søde kartofler – North Carolina Sweet Potatoes

Ovnret med søde kartofler

Ingredienser til 6 stk.:

300 g revne søde kartofler
2 spsk. smør
1/2 stort løg, i tern
1 lille rød peberfrugt, i tern
1 tomat (Roma), i tern
1 tsk. salt
1 tsk. sort peber
½ tsk. pulver
8 store æg
250 ml mælk (med lavt fedtindhold)
300 g revet mozzarellaost

Tilberedning:

 

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Skyl, tør, skræl og riv de søde kartofler.
  3. Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
  4. Tilsæt løg, peberfrugt og tomat, og lad det sautere, indtil det er blødt (ca. 3-5 minutter).
  5. Tilsæt 1/2 tsk. salt, peber og hvidløgspulver, og bland det hele godt.
  6. Pisk æggene grundigt i en anden skål, og pisk langsomt mælken i. Tilsæt den anden 1/2 tsk. salt.
  7. Rør ost, revet sød kartoffel og den stegte grøntsagsblanding i. Læg evt. mere ost på toppen.
  8. Kom blandingen i et ovnfast fad.
  9. Bages i ovnen i 40-50 minutter, eller indtil æggene er gennemstegte og faste.
  10. Bør spises med det samme!

 

Tilberedningstid:       ca. 45 minutter

Energi:
271 kcal / 1134 kJ
Protein:
18 g
Fedt:
15 g
Kulhydrater:
15 g