Tilberedning:
- Skræl de søde kartofler, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og kog dem i kogende vand, der er tilsat, i ca. 8 minutter. Klargør og skyl spinaten, og kog den kort i rigeligt kogende vand, der er tilsat salt, indtil den falder sammen. Hæld vandet fra, skyl spinaten med koldt vand, og tryk vandet fra i hånden.
- Forvarm ovnen til 160 °C varmluft (180 °C over- og undervarme).Smør et ovnfast fad. Svits kort løg og hvidløg i varm olivenolie. Tilsæt spinaten, og smag til med salt, peber og muskatnød.
- Smelt smørret, bland melet i, og rør blandingen glat med kold sødmælk. Giv den et opkog, og smag den til.
- Læg lag af skiftevis kartoffelskiver, spinat og lidt sovs i formen. Slut af med et lag søde kartofler og sovs. Drys med ost og raps, og bag i ovnen i 35-40 minutter.
Tip: I stedet for spinat kan du også anvende sølvbede – eller helt klassisk en bolognese.
Tilberedningstid: ca. 65 minutter