1. Skræl de søde kartofler og skær dem i skiver. Skræl løgene, halver dem, og skær dem i ensartede fine skiver. Lad dem trække i en skål i 15 minutter med 500 ml vand og 2 tsk. salt. Kom efterfølgende løgene i en si, og skyl grundigt med vand to gange. På den måde bliver de mildere i smagen.
2. Skyl peberfrugterne, og skær dem i ensartede, 2 mm store tern. Skær fisken i 1 cm store tern, og sæt den i køleskabet. Skyl korianderen.
3. Kom fiskefond, limesaft, koriander og peberfrugt i en skål. Smag til med salt og evt. chili, og stil skålen i køleskabet i 20 minutter.
4. Fjern korianderen, og bland fisken med resten af ingredienserne. Smag til med salt, peber og evt. mere limesaft.
5. Rist kartoffelskiverne i en toaster, eller steg dem på en pande. Drys med havsalt. Server cevichen i en skål sammen med de ristede skiver af søde kartofler. Dryp evt. mere limesaft på, og drys korianderblade ud over retten.