Burger med søde kartofler og tranebærketchup – North Carolina Sweet Potatoes

Burger med søde kartofler og tranebærketchup

4 portioner

1 løg
250 g friske tranebær fra USA
50 g sukker
60 ml rødvinseddike
1 knivspids stødt kanel
1 knivspids cayennepeber
600 g søde kartofler fra USA
50 g tørrede tranebær fra USA
175 g flødeost
Salt
Peber
50 g romainesalathjerter
250 g halloumi-ost
4 stilke hver af persille og koriander
250 g finvalsede havregryn
1 æg (størrelse M)
6 spsk. olie
4 ciabattaboller (à ca. 100 g)

Tilberedning: 

  1. Til ketchuppen skrælles løget og skæres i fine tern. Skyl de friske tranebær. Kom dem i en gryde med løget og 60 ml vand, giv det et opkog, og lad det derefter simre under låg ved lav varme i ca. 15 minutter. Hæld tranebærrene og løget i en si, lad det dryppe af, og kom det tilbage i gryden. Tilsæt sukker, eddike, kanel og cayennepeber, giv det et opkog, og lad det koge ind ved lav varme, indtil massen har en tyk konsistens (ca. 10 minutter).
  1. Skræl i mellemtiden de søde kartofler, vask dem, og skær dem i stykker. Kog dem i kogende vand, der er tilsat salt, i ca. 20 minutter.
  1. Hak de tørrede tranebær, og bland dem med flødeosten. Smag til med salt og peber. Stil på køl. Smag ketchuppen til med salt og peber. Kom den i en skål, og lad den køle af.
  1. Skyl salaten, og skær den i mundrette stykker. Dup osten tør, og skær den i ca. 8 tynde skiver. Skyl krydderurterne, og ryst dem tørre. Træk bladene fra stilkene, og hak dem fint. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Mos kartoflerne, og bland dem med 150 g havregryn, æg og krydderurter. Smag til med salt og peber. Form 4 bøf (ca. 1 cm tykke) af kartoffelmassen, og vend dem i de resterende havregryn.
  1. Varm 4 spsk. olie op i en stor pande. Steg bøffene deri i ca.

3 minutter på hver side. Tag dem ud af panden, lad dem dryppe af på køkkenpapir. Kom 2 spsk. olie i den varme pande. Læg osteskiverne på panden, og steg dem i ca. 3 minutter. Tag dem ud, og læg dem på bøffene. Skær bollerne igennem. Smør blandingen af tranebær og flødeost på begge halvdele. Belæg den nederste halvdel af brøddet med salat, bøf og ost. Kom noget ketchup på. Sæt den øverste halvdel af bollen på. Server med resten af ketchuppen.

Tilberedningstid: ca. 1 1/2 time

Energi:
830 kcal/3480 kJ
Protein:
27 g
Fedt:
33 g
Kulhydrater:
101 g