BBQ-sandwich med søde kartofler – North Carolina Sweet Potatoes

BBQ-sandwich med søde kartofler

Ingredienser til 6 stk.:

2 æbler (f.eks. Gala)
1/8 tsk.stødt ingefær
¼ tsk. italiensk krydderi
½ tsk. hvidløgspulver
1/8 tsk. sort peber
2 mellemstore søde kartofler, kogt og moset (600 g)
450 g hakket kalkunkød
2 spsk. olivenolie
6 Fuldkornsboller
6 skiver cheddarost
En knivspids havsalt
60 ml Barbecuesauce
Salvie/rosmarin

Tilberedning:

 

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Halvér 1 æble, og riv det i en mellemstor skål.
  3. Tilsæt krydderier, de mosede søde kartofler og hakket kalkun.
  4. Form 5-6 mellemstore frikadeller af blandingen.
  5. Varm olivenolie op i en stor pande ved middel varme.
  6. Læg frikadellerne på panden, og steg dem i ca. 4-5 minutter på hver side.
  7. Mens frikadellerne steger, ristes fuldkornsbollerne i ovnen i ca. 3-5 minutter (valgfrit).
  8. Skær resten af æblet i skiver, og læg det oven på frikadellerne (valgfrit).
  9. Top med BBQ-sauce og osteskiver.

 

 

Tilberedningstid:       ca. 15 minutter

Energi:
431 kcal / 1803 kJ
Protein:
28 g
Fedt:
15 g
Kulhydrater:
49 g