Kanelsnegle med søde kartofler – North Carolina Sweet Potatoes

Kanelsnegle med søde kartofler

Ingredienser til ca. 12 stk.

350 g søde kartofler fra North Carolina
30 g malede hasselnødder
30 g ahornsukker
1-2 tsk. kanel
500 g frisk gærdej med smør
30 g blødt smør
80-100 ml ahornsirup fra Canada
Smør til smøring af formen

Tilberedning:

  1. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og kog dem møre i vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra, purer dem fint, og lad dem afkøle. Rør dem sammen med hasselnødder, ahornsukker og kanel. Forvarm ovnen til 180 °C varmluft (200 °C over- og undervarme). Smør en muffinplade (med 12 fordybninger) med rigeligt smør.
  2. Rul gærdejen ud, og anbring den på den let melede arbejdsflade. Smør kartoffelmosen på dejen, men efterlad en kant på 2 cm. Rul dejen sammen på langs, og sørg for, at sømmen er på undersiden. Skær rullen i 12 stykker, og anbring hvert stykke i en smurt fordybning.
  3. Læg smørstykker ovenpå, og bag i 5 minutter. Dryp med ahornsirup ovenpå, og bag videre i ovnen i 10-15 minutter. Tag sneglene ud af fordybningerne, mens de stadigvæk er varme.

Tip: Bland hakkede valnødder i kartoffelmosen. I stedet for muffinpladen kan man anvende et stort ovnfast fad.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter, bagetid 15-20 minutter

Energi:
230 kcal/960 kJ
Protein:
4 g
Fedt:
7 g
Kulhydrater:
35 g