Tilberedning:
- Skræl de søde kartofler, og riv dem fint. Skil blommerne fra æggehviden. Pisk æggeblommerne glatte med 150 g fløde og kanel. Vend de revne kartofler i æggefløden. Bland mel i med et piskeris.
- Pisk æggehviderne stive med 1 knsp. salt, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Vend halvdelen af de piskede æggehvider i kartoffeldejen, og rør den glat. Vend derefter resten af æggehviderne i.
- Varm olie op i en slip-let-pande, kom dejen på panden* og lad den blive fast i 1-2 minutter ved lav varme. Vend den og træk den i store stykker med to gafler. Sæt panden med den iturevne pandekage i en forvarmet ovn (elektronisk ovn: 175 °C/varmluft: 150 °C) i 8-10 minutter. Pisk resten af fløden stiv.
- Anret den iturevne pandekage på tallerkener, drys flormelis på, fordel blåbærene, og kom til sidst flødeskum på. Serveres med det samme.
*dette kan gøres i en stor pande, der passer ind i ovnen, eller to gange efter hinanden i en mellemstor eller lille pande.
Tilberedningstid: ca. 40 minutter